Vikinglotto

Vikinglotto är ett populärt lotterispel som erbjuds av Svenska Spel i Sverige. Spelet lanserades i mars 1993 och är resultatet av ett samarbete mellan flera nordiska och baltiska länder. Totalt åtta länder, inklusive Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Estland, Lettland och Litauen, deltar i Vikinglotto. Högsta vinsterna är gemensamma för alla deltagande länder, medan lägre vinster är nationella.

Vikinglotto-dragningar och resultat

Norsk Tipping, det norska spelbolaget, ansvarar för att genomföra Vikinglotto-dragningarna en gång i veckan. En lottorad kostar 10 kronor när den spelas från Sverige. Om du lyckas matcha alla rätt nummer kan du vinna upp till 35 miljoner euro. Jackpotten börjar på 3 miljoner euro och ökar över tid. När jackpotten överstiger 35 miljoner euro, fördelas överskottet till nästa prisgrupp.

Så spelar du Vikinglotto

Vikinglotto är ett populärt lotterispel som är enkelt att spela och erbjuder spännande vinstmöjligheter. Här är en utförlig guide för hur du spelar Vikinglotto, från att välja dina nummer till att delta i tilläggsspelet Joker.

Välja nummer och Viking-nummer

För att spela Vikinglotto väljer du först sex nummer ur en pool av 48 möjliga nummer (1-48). Därefter väljer du ett tilläggsnummer, kallat Viking-nummer, ur en mindre pool av åtta nummer (1-8). Dessa val utgör din lottorad, som du hoppas kommer att matcha de nummer som dras under dragningen.

Använda Huxflux för slumpade nummer

Om du inte vill välja nummer själv kan du använda Huxflux, en slumpgenerator som automatiskt väljer dina nummer åt dig. Huxflux kan användas för att slumpa både dina huvudnummer och ditt Viking-nummer, och ger dig en snabb och enkel lösning för att skapa en lottorad.

Tilläggsspelet Joker

För den som önskar öka spänningen finns tilläggsspelet Joker. I Joker spelar du med ett separat nummer, som består av sju siffror. Dragningen för Joker sker i samband med Vikinglotto-dragningen, och du kan vinna ytterligare vinster om ditt Joker-nummer matchar de sju siffrorna som dras i rätt ordning.

Lämna in dina rader

När du har valt dina nummer och eventuellt beslutat dig för att delta i Joker, är det dags att lämna in dina rader. Du kan göra detta online på Svenska Spels hemsida eller genom deras app, eller personligen hos ett spelombud. Glöm inte att betala för dina rader för att säkerställa att de är giltiga för dragningen.

Följ dragningen och kontrollera dina nummer

Vikinglotto-dragningen äger rum varje onsdag, och du kan följa dragningen i realtid eller kontrollera resultaten i efterhand på Svenska Spels hemsida, i deras app eller genom att besöka ett spelombud. Om dina nummer matchar de dragna numren kan du vara en av de lyckliga vinnarna!

Genom att följa dessa enkla steg kan du enkelt delta i Vikinglotto och ha chansen att vinna stora priser. Kom ihåg att spela ansvarsfullt och ha kul när du spelar detta spännande lotterispel.

Paket och systemspel

Förutom att välja nummer manuellt eller genom Huxflux, kan du också använda systemspel för att öka dina vinstchanser. Genom att lämna in fler än sex nummer och ett tilläggsnummer spelar du med alla möjliga kombinationer av de valda numren. Det finns också färdiga paket med ett visst antal rader att köpa.

Inlämning av rader och deltagande i dragningen

För att delta i Vikinglotto-dragningarna, som äger rum varje onsdag, finns det flera sätt att lämna in dina lottorader. Här beskriver vi de olika alternativen och hur du kan anpassa ditt deltagande efter dina önskemål.

Inlämning av rader online

Ett smidigt och enkelt sätt att lämna in dina rader för Vikinglotto-dragningen är att göra det online. Du kan besöka Svenska Spels officiella hemsida eller använda deras app för att välja dina nummer, lämna in dina rader och betala för dem. När du spelar online får du även en digital bekräftelse på ditt köp, vilket gör det enklare att hålla reda på dina spelade rader.

Inlämning av rader hos spelombud

Om du föredrar att lämna in dina rader personligen kan du besöka ett spelombud. Spelombud finns på olika platser som exempelvis tobaksaffärer, stormarknader och kiosker. Hos spelombudet fyller du i en spelkupong med dina valda nummer och betalar för dina rader. Du får då en papperskopia av ditt spelkvitto som bevis på ditt deltagande i dragningen.

Välja dragningar att delta i

När du lämnar in dina rader för Vikinglotto kan du välja om du vill delta endast i nästa dragning eller om du vill spela med samma nummer under flera veckor i rad. Om du väljer att spela med samma nummer under en längre period behöver du inte lämna in nya rader varje vecka, vilket kan vara tidsbesparande och praktiskt.

Oavsett vilket sätt du väljer att lämna in dina rader på är det viktigt att du gör det innan spelstopp, som oftast är några timmar före själva dragningen. När dina rader är inlämnade och registrerade är du officiellt med i dragningen och har chansen att vinna de eftertraktade vinsterna i Vikinglotto.

Vinstchanser i Vikinglotto

Vikinglotto erbjuder flera vinstnivåer med varierande chanser att vinna. Här presenteras en utförlig genomgång av vinstchanserna för de olika vinstnivåerna i spelet.

Jackpottvinst – sex rätt och ett tilläggsnummer

För att vinna jackpotten i Vikinglotto, som kan vara upp till 35 miljoner euro, måste du ha sex rätt och ett tilläggsnummer (Viking-nummer) rätt. Chansen att vinna denna vinst är 1 på 98 172 096 spelade rader.

Näst högsta vinstnivå – sex rätt

Om du lyckas få sex rätt nummer men inte det rätta Viking-numret faller du inom näst högsta vinstnivån. Chansen att vinna på denna nivå är 1 på 14 024 585 spelade rader.

Fem rätt

Om du har fem rätt nummer är vinstchansen 1 på 48 696 spelade rader. Vinstsumman är lägre än för de två högsta vinstnivåerna men ger fortfarande en trevlig utdelning.

Fyra rätt

För att vinna med fyra rätt nummer är chansen 1 på 950 spelade rader. Vinsterna på denna nivå är mindre än för högre vinstnivåer, men du har större chans att vinna.

Tre rätt

Den lägsta vinstnivån kräver att du har tre rätt nummer. Chansen att vinna på denna nivå är 1 på 53 spelade rader. Vinstsumman är begränsad, men det är också den nivå med störst vinstchans.

Generell vinstchans

Generellt sett är chansen att vinna någon vinst i Vikinglotto 1 på 51 spelade rader. Det innebär att även om jackpottvinsten är svårare att uppnå, finns det fortfarande en relativt god chans att vinna något när du spelar.

Det är viktigt att komma ihåg att vinstchanserna i Vikinglotto, liksom i alla lotterispel, är baserade på slumpen. Medan spelet erbjuder en rad olika vinstmöjligheter, är det viktigt att spela ansvarsfullt och ha kul utan att förvänta sig garanterade vinster.